Buscar

Ajuntament de Naut Aran

Portal web municipal

Compartir:
twitter facebook mail

Coneix Naut Aran

Sou a:

Inici

>>

Ciutat

>>

Pobles

>>

El municipi

Dades i ubicació

El municipi de Naut Aran està ubicat a la comarca de la Vall d'Aran, al nord de la província de Lleida i consta dels nuclis d'Arties, Bagergue, Baqueira Beret, Garòs, Gessa, Montgarri, Salardú, Tredós i Unha.

Pel municipi passen els rius Garona i Noguera Pallaresa i hi ha cims com el Tuc de Mauberme (2880m), el Montardo (2830m), el Tuc de Barlonguèria (2802m) i el Tuc de Baciver (2644m)

 

Els pobles

Accediu a conèixer els Pobles que componen el municipi

Història

Naut Aran és la zona alta de la Val d'Aran, en els Pirineus de Lleida, única Vall de caràcter atlàntic que pertany a Espanya. El Municipi de Naut Aran té 248,9 Km2, és el més gran de la comarca , ocupa aproximadament el 40 %  de la Val d'Aran. Limita al nord amb el departament francès de l'Arieja, al sud amb l'Alta Ribagorça,  a l'est amb el Pallars Sobirà i a l'oest amb Vielha e Mijaran.

El terme comprèn la capçalera  del riu Garona; el riu de  Ruda , amb el seu afluent, el riu d'Aiguamòg; i també compren la capçalera de la Noguera Pallaresa, part del Pla de Beret i la vall de Montgarri.
 
Salardú , la capital del municipi, es troba en la confluència del riu Unhòla amb la Garona, a una altitud de 1268 m. Voltat de cims amb altituds importans, entre els que destaquen el Mauberme (2.880 m.), el Montarto (2.830 m.), el Barlonguèra (2.802 m.) i el Baciver (2.644 m.). Dels nombrosos llacs que trobem a la Val d'Aran (200 llacs aproximadament), més de la meitat estan dins del municipi de Naut Aran, i en trobem alguns d'una extensió i fondaria notables. Al circ de Saboredo, es destaca l'estany Major, de 13 Ha , el circ de Colomers es destaca el llac Obago, de 12 Ha , a la zona de Restanca es destaquen l'estany de Mar, de 35,8 Ha , l'estany Tort de Rius de 30,5 Ha , i l'estany de Rius de 27 Ha , a la capçalera del riu Unhola que sobresurt el de Liat amb 27 Ha.

| © 2019 AJUNTAMENT DE NAUT ARAN Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Naut-Aran. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Naut Aran - C/ Balmes,2 25598 Salardú - tel. 973 64 40 30 / 973 64 42 11  - Nota legal

estadisticas