Buscar

Ajuntament de Naut Aran

Portal web municipal

Compartir:
twitter facebook mail

Gessa

Sou a:

Inici

>>

Ciutat

>>

Pobles

>>

Gessa

El poble de Gessa (163 habitants) es troba a 1.232 m d'altitud, al peu de la muntanya de Corilha i vora el barranc de Corilha. Presideix el petit grup de cases l'església parroquial de Sant Pèir, edifici d'origen romànic molt reformat
 
A l'interior conserva elements romànics: una pica baptismal, un dau de pedra i un peu d'altar. L 'imatge de Sant Pèir, en el centre del retaule de l'altar major, és una talla policromada del millor que es troba a la Val. També hi trobem una vitrina en la qual s'hi exposa una interessant col·lecció d'escultures de temes religiosos fetes en fusta de boix, realitzades per Francesc Pont. Hi ha una segona capella situada a 1.800 m d'altitud, Sant Marti de Corilha, on el segon dissabte de juny si va en romeria. En l'entrada del poble i en l'encreuament amb el camí real que va a Unha hi ha una capella dedicada a la Mare de Déu de Montserrat.
 
Entre les cases antigues conservades destaquen "Çò de Ròsa" amb una notable torre cilíndrica de pedra amb escuts esculpits i en el llindar de la porta amb l'any de construcció , el 1589, i la anomenada Çò de Chelina, amb escut de data 1575.
 
Celebra la seva festa major per San Pere el 29 de juny

| © 2020 AJUNTAMENT DE NAUT ARAN Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per Naut-Aran. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |

Ajuntament de Naut Aran - C/ Balmes,2 25598 Salardú - tel. 973 64 40 30 / 973 64 42 11  - Nota legal

estadisticas